8 Mart 2009 Pazar

Panda kardeşliği


Bir süre önce Maya’nın anaokulundaki arkadaşlarının anneleri ile buluşup minik “pandaları” ve okullarını çekiştirmeye başladık. Dışarıda başlayan kahvaltı buluşmaları evlere kaydı ve 2-3 hafta bir buluşur hale geldik.
Bu hafta sonu Emre ve annesi Merve bizi ağırladı. 6 anne, 4 kız çocuğu 2 erkek çocuğu, 3 erkek bebek ve 1 bakıcı = 16 kişiyle evde şenlikli bir cumartesi günü geçirdik. Her ne kadar 5 dakikada bir, çeşitli vesilelerle, içerde çocuklara tahsis edilen 2 odaya müdahale etmek zorunda kalmış olsak da, Merve’nin nefis ikramlarının keyfini çıkarttık.
Aslında baştan hepimiz 6 çocuğun biraya gelmesinden doğabilecek kaosu düşünerek “bu iyi bir fikir miydi?” diye endişelerimizi dile getirmiştik ama günün sonunda onların ne kadar da çok eğlendiğini görünce …”iyi ki onları da bir araya getirmişiz” diye mutlu olduk.
Bu buluşmanın ardından benim 2 panda yavrum tam 3 saat süren derin bir öğlen uykusuna daldı..ne yalan söyleyeyim ben de bu sürede ancak kendime geldim. Bu vesileyle tüm anaokulu öğretmenlerinin önünde saygı ile eğiliyorum:D

3 Mart 2009 Salı

Armut dibine mi düştü??



Görenler hep…”aaa ne kadar sana benziyor” diyor da….ben de bugün bu kolajı yaptım. Biri 17 Ekim 1973 yani 35 yıl önce ablamın 4.doğum gününde çekilmiş resmim ve tosun Kaya. Burada ikimiz tam 4 ay 11 günlüğüz…